
Bakt squashgrateng
oppskrift på baked squash gratin - en smakfull og enkel rett som passer perfekt til høsten. lær hvordan du lager en kremet gratin med squash.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 (3-punds) smørnut squash, skrelt, frøet og kuttet i 2,5 cm terninger
- Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1/4 kopp ferdigkjøpt basilikumpesto
- 2 spiseskjeer usaltet smør, delt i biter på 1,3 cm, pluss mer til smøring
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Smør en 20 cm stor ildfast form lett, og sett den til side.
- 4Fyll en stor kjele med nok vann til å dekke bunnen og komme 5 cm opp på sidene.
- 5Sett et damprist i kjelen, dekk til, og kok opp vannet over høy varme.
- 6Tilsett squashen og damp den over middels varme til den er veldig mør, ca. 20 minutter.
- 7Overfør squashen til en food processor og kjør til den er glatt og kremet.
- 8Smak til med salt og pepper.
- 9Fordel halvparten av squashen jevnt i den forberedte formen.
- 10Dæsje halvparten av pestoen over squashen i formen.
- 11Strø halvparten av osten over squashen.
- 12Gjenta lagene med resten av squashen, pestoen og osten.
- 13Bruk en pinne eller en skje til å sirkle pestoen dekorativt inn i squashen.
- 14Smør toppen med litt smør og stek til gratengen er gjennomvarm og har en gyllenbrun skorpe rundt kantene, ca. 40 minutter.