
Grillet kylling grunnoppskrift
lær hvordan du lager en enkel og saftig ovnsstekt kylling med denne grunnoppskriften. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. To kyllinger på 4–5 pund (økologiske og frittgående hvis mulig)
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 6 kvister fersk timian
- 4 fedd hvitløk
- 2 laurbærblad
- 1 liten løk, skivet
- 1 sitron, delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Strø innsiden av kyllingen rikelig med salt og pepper. Fyll hver fugl med 3 kvister timian, 2 fedd hvitløk, laurbærblad, løk og sitron. Når kyllingen koker, vil dette bidra til å holde den saftig og samtidig gi smak fra innsiden.
- 3Bruk kjøkkenhyssing til å knytte sammen bena på hver fugl, og stikk vingespissene under hver kropp slik at den koker jevnt. Plasser fuglene på en stekerist over en stekeplate, og strø dem med salt og pepper.
- 4Sett dem inn i ovnen og stek i 15 minutter. Reduser deretter temperaturen til 190 grader Celsius og kok videre til en øyetemperaturmåler som er satt inn i leddet mellom låret og vingen viser 75 grader Celsius, omtrent 1 time til. Når kyllingen er ferdig, vil skinnet være sprøtt og gyllent, og saften i kyllingen vil renne klart. Ta ut kyllingen av ovnen og la den hvile i 15 minutter før servering.