
Krydrede asiatiske stekte kyllingvinger
Lær hvordan du lager smakfulle og krydrede asiatisk stekte kyllingvinger. En perfekt oppskrift for en smakfull forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund ferske kyllingvinger, tips fjernet og vingene delt opp i drummette og midtparti ("flat") med to bein
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp mørk misopasta
- 1/2 kopp hvit misopasta
- 3 spiseskjeer mirin
- 3 spiseskjeer soyasaus med lavt natriuminnhold
- 2 spiseskjeer sesamolje
- 1 1/2 spiseskjeer risvinseddik med smakstilsetning
- 1 spiseskje hvitløkspulver
- 1 spiseskje lysbrunt sukker
- 1 spiseskje sambal (chili- og hvitløkpasta)
- 2 spiseskjeer honning
- Rapsolje til dypsteking
- 1 kopp maisstivelse
- 1 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer hvitløkspulver
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 spiseskje malt ingefær
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Strø vingene med salt og pepper, og legg dem på et stekebrett.
- 4Sett inn i ovnen og stek til de er sprø og fettet har rent ut, ca. 35 til 40 minutter.
- 5Ta ut av ovnen og avkjøl.
- 6Til glasuren:
- 7I en liten kjele, bland sammen den mørke misopasten, den hvite misopasten, 1/4 kopp lunkent vann, mirin, soyasaus, sesamolje, risvinseddik, hvitløkspulver, brunt sukker og 1 spiseskje sambal.
- 8Kok opp og la det småkoke til det er redusert og sausen har tyknet litt, ca. 5 til 7 minutter.
- 9Ta av varmen, tilsett honning og rør godt.
- 10Varm opp en stor, tykkbunnet gryte med 7-10 cm peanøttolje til 175 grader Celsius for dypfritering.
- 11Vask vingene under kaldt rennende vann, og la dem renne av og tørk dem med papirhåndklær.
- 12I en stor bolle, bland sammen maisstivelse, mel, hvitløkspulver, salt og ingefær.
- 13Dekk vingene lett med blandingen.
- 14Rist av overflødig mel, og fritér vingene i porsjoner til de er lett gyldne, ca. 5 til 6 minutter.
- 15La dem renne av på en rist.
- 16Vend vingene i glasuren og server.