Krydrede asiatiske stekte kyllingvinger

Krydrede asiatiske stekte kyllingvinger

Lær hvordan du lager smakfulle og krydrede asiatisk stekte kyllingvinger. En perfekt oppskrift for en smakfull forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pund ferske kyllingvinger, tips fjernet og vingene delt opp i drummette og midtparti ("flat") med to bein
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp mørk misopasta
  • 1/2 kopp hvit misopasta
  • 3 spiseskjeer mirin
  • 3 spiseskjeer soyasaus med lavt natriuminnhold
  • 2 spiseskjeer sesamolje
  • 1 1/2 spiseskjeer risvinseddik med smakstilsetning
  • 1 spiseskje hvitløkspulver
  • 1 spiseskje lysbrunt sukker
  • 1 spiseskje sambal (chili- og hvitløkpasta)
  • 2 spiseskjeer honning
  • Rapsolje til dypsteking
  • 1 kopp maisstivelse
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 spiseskjeer hvitløkspulver
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1 spiseskje malt ingefær

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Strø vingene med salt og pepper, og legg dem på et stekebrett.
  4. 4Sett inn i ovnen og stek til de er sprø og fettet har rent ut, ca. 35 til 40 minutter.
  5. 5Ta ut av ovnen og avkjøl.
  6. 6Til glasuren:
  7. 7I en liten kjele, bland sammen den mørke misopasten, den hvite misopasten, 1/4 kopp lunkent vann, mirin, soyasaus, sesamolje, risvinseddik, hvitløkspulver, brunt sukker og 1 spiseskje sambal.
  8. 8Kok opp og la det småkoke til det er redusert og sausen har tyknet litt, ca. 5 til 7 minutter.
  9. 9Ta av varmen, tilsett honning og rør godt.
  10. 10Varm opp en stor, tykkbunnet gryte med 7-10 cm peanøttolje til 175 grader Celsius for dypfritering.
  11. 11Vask vingene under kaldt rennende vann, og la dem renne av og tørk dem med papirhåndklær.
  12. 12I en stor bolle, bland sammen maisstivelse, mel, hvitløkspulver, salt og ingefær.
  13. 13Dekk vingene lett med blandingen.
  14. 14Rist av overflødig mel, og fritér vingene i porsjoner til de er lett gyldne, ca. 5 til 6 minutter.
  15. 15La dem renne av på en rist.
  16. 16Vend vingene i glasuren og server.