Grouper stekt i bananblader med appelsin- og ananasrelish, servert med røde bønner og ris

Grouper stekt i bananblader med appelsin- og ananasrelish, servert med røde bønner og ris

oppskrift på grouper bakt i bananblader servert med frisk appelsin-ananas relish og krydret røde bønner med ris – en eksotisk hovedrett for spesielle anledninger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 stykk filégrupper, ca. 170 gram hver
  • 6 spiseskjeer ren olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 bananblad, kuttet i 4 rektangler
  • Appelsin-ananas-relish, oppskrift følger
  • Hakket mynte
  • Hakket koriander
  • Ternet rød paprika
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor spansk løk, finhakket
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 4 grønne løk, hakket
  • 1/2 pund røde bønner, bløtlagt over natten, drenert og skylt
  • 1 skinkebein eller skinkehock, ca. 680 gram
  • 1 laurbærblad
  • 2 kvister timian
  • En klype rød pepperflak
  • 2 kopper langkornet ris, kokt
  • Hakket koriander
  • 1 kopp fersk ananas, i små terninger
  • 2 appelsiner, skrelt og delt i segmenter
  • 1/4 kopp hakket rød løk
  • 1 New Mexico rød chili, ristet i en panne over høy varme i 20 sekunder og knust
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 1 teskje honning
  • 4 mynteblader, rullet opp i chiffonade
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 lime, presset
  • Salt og pepper
  • 1/2 teskje ancho chili pulver

Fremgangsmåte

  1. 1Grouper: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Gni hver filet inn i olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Pakk hver filet inn i et bananblad, som en konvolutt, og legg dem med sømmen ned på et stekebrett. Stek i 8 til 10 minutter. Plasser pakkene med sømmen opp på et serveringsfat, og brett tilbake sidene av bananbladet for å eksponere fisken. Legg noen spiseskjeer med relish på toppen og pynt med mynte, koriander og chili.
  2. 2Røde bønner og ris: Varm opp olje i en stor gryte (Dutch oven). Tilsett løk, selleri, hvitløk og grønn løk, og la det surre til det er mykt. Tilsett de utbløtte bønnene, hammebenet, laurbærblad, timian, rød pepper og 3 kopper kaldt vann. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 1 ½ time, eller til bønnene er møre. Krydre med salt og pepper. Ha risen i en stor bolle og tilsett bønnestuing. Bland godt og vend inn koriander.
  3. 3Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle og la det stå i romtemperatur i 30 minutter før servering.