Italiensk kjøttkake

Italiensk kjøttkake

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull italiensk kjøttkake med enkle ingredienser. Perfekt for en smakfull middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp melk
  • 6 skiver sprø italiensk brød
  • 900 gram kjøttdeig av storfe
  • 1 kopp revet Parmesanost
  • 1/4 til 1/2 kopp finhakket fersk flatbladpersille
  • 1 spiseskje italiensk krydderblanding
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje krydret salt, for eksempel Lawry's
  • Nykvernet svart pepper
  • 4 egg
  • 8 til 12 tynne skiver pancetta
  • 2 bokser hakkede tomater, drenert
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1 teskje tørket sennep
  • En klype cayennepepper
  • 1 til 2 dråper Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Til kjøttkaken: Hell melken over brødet og la det trekke i noen minutter. Legg storfekjøttet, den melke-imbakte brødet, Parmesan, persille, italiensk krydder, salt, krydret salt og litt pepper i en stor bakebolle. Tilsett eggene. Med rene hender blander du ingrediensene til de er godt blandet.
  4. 4Form blandingen til en avlang form på et bakepapirkledd stekebrett med rist, slik at fettet fra kjøttet kan renne av. Legg pancettaskivene over toppen, og legg dem under kjøttkaken for å gi den støtte.
  5. 5For tomatsausen: Ha de hakkede tomatene i en bolle. Tilsett brunt sukker, tørket sennep, cayennepepper og en skvett Worcestershire-saus. Rør godt sammen. Hell en tredjedel av sausen over kjøttkaken.
  6. 6Stek i 45 minutter, og hell deretter en tredjedel av den resterende tomatsausen over kjøttkaken. Stek videre til kjøttet ikke lenger er rosa i midten, i ytterligere 20 til 25 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
  7. 7Server med resten av tomatsausen på siden som dipp.