
Italiensk kjøttkake
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull italiensk kjøttkake med enkle ingredienser. Perfekt for en smakfull middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp melk
- 6 skiver sprø italiensk brød
- 900 gram kjøttdeig av storfe
- 1 kopp revet Parmesanost
- 1/4 til 1/2 kopp finhakket fersk flatbladpersille
- 1 spiseskje italiensk krydderblanding
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje krydret salt, for eksempel Lawry's
- Nykvernet svart pepper
- 4 egg
- 8 til 12 tynne skiver pancetta
- 2 bokser hakkede tomater, drenert
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1 teskje tørket sennep
- En klype cayennepepper
- 1 til 2 dråper Worcestershire-saus
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Til kjøttkaken: Hell melken over brødet og la det trekke i noen minutter. Legg storfekjøttet, den melke-imbakte brødet, Parmesan, persille, italiensk krydder, salt, krydret salt og litt pepper i en stor bakebolle. Tilsett eggene. Med rene hender blander du ingrediensene til de er godt blandet.
- 4Form blandingen til en avlang form på et bakepapirkledd stekebrett med rist, slik at fettet fra kjøttet kan renne av. Legg pancettaskivene over toppen, og legg dem under kjøttkaken for å gi den støtte.
- 5For tomatsausen: Ha de hakkede tomatene i en bolle. Tilsett brunt sukker, tørket sennep, cayennepepper og en skvett Worcestershire-saus. Rør godt sammen. Hell en tredjedel av sausen over kjøttkaken.
- 6Stek i 45 minutter, og hell deretter en tredjedel av den resterende tomatsausen over kjøttkaken. Stek videre til kjøttet ikke lenger er rosa i midten, i ytterligere 20 til 25 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
- 7Server med resten av tomatsausen på siden som dipp.