
Vårkyllinggryte med frikasse
Lær hvordan du lager en deilig spring chicken fricassee. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull og mettende hovedrett. Passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 poussin, ca. 340–400 gram hver, smørflidet gjennom ryggraden
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1/2 kopp lilla perle-løk, blansjert og skrelt
- 1/2 kopp tørr sherry
- 1 1/2 kopper varm kyllingkraft
- 2 laurbærblad
- 3 stjerneanis
- 1 spiseskje revet ingefær
- 1 spiseskje korianderfrø
- 1 spiseskje kardemommekjerner
- 1/4 pund ferske moreller, renset godt og delt i fire
- 1/2 kopp ferske erter
- 1/2 pund blyantasparges, med trevlete stilker fjernet
- 4 unser crème fraîche
- 1/4 kopp hakket gressløk
Fremgangsmåte
- 1Krydre poussin med et generøst dryss salt og nykvernet svart pepper.
- 2Varm opp olivenoljen sammen med smøret i en sautépanne med rette sider (sauteuse) over middels varme. Legg poussin i pannen, uten å overfylle den, med skinnsiden ned, og la det koke sakte for å få kyllingen til å bli gyllenbrun. Vend kyllingen for å brune den på den andre siden, tilsett perleløkene for å karamellisere sammen med kyllingen, og legg på lokk. La kylling og løk småkoke sammen i 5 til 7 minutter.
- 3Tilsett tørr sherry i pannen og kok ned væsken til den nesten har fordampet.
- 4Tilsett den varme kraften sammen med krydderne som er bundet i osteklede, i en urtebunt (bouquet garni).
- 5La dette småkoke forsiktig på lav varme i 30 til 35 minutter. Etter 20 minutter, tilsett morelsoppene i pannen og fortsett å småkoke alt sammen i de resterende 15 minuttene av koketiden.
- 6Ta kyllingen forsiktig ut av pannen, tilsett erter og asparges i kraften og kok i 2 minutter. Rør inn crème fraîche og la det koke sammen i ytterligere 2 minutter før du fordeler grønnsakene rundt kyllingen og heller den overskytende sausen i en sauskanne. Strø hakket gressløk over alt og server.