Vårkyllinggryte med frikasse

Vårkyllinggryte med frikasse

Lær hvordan du lager en deilig spring chicken fricassee. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull og mettende hovedrett. Passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 poussin, ca. 340–400 gram hver, smørflidet gjennom ryggraden
  • Salt og pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1/2 kopp lilla perle-løk, blansjert og skrelt
  • 1/2 kopp tørr sherry
  • 1 1/2 kopper varm kyllingkraft
  • 2 laurbærblad
  • 3 stjerneanis
  • 1 spiseskje revet ingefær
  • 1 spiseskje korianderfrø
  • 1 spiseskje kardemommekjerner
  • 1/4 pund ferske moreller, renset godt og delt i fire
  • 1/2 kopp ferske erter
  • 1/2 pund blyantasparges, med trevlete stilker fjernet
  • 4 unser crème fraîche
  • 1/4 kopp hakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre poussin med et generøst dryss salt og nykvernet svart pepper.
  2. 2Varm opp olivenoljen sammen med smøret i en sautépanne med rette sider (sauteuse) over middels varme. Legg poussin i pannen, uten å overfylle den, med skinnsiden ned, og la det koke sakte for å få kyllingen til å bli gyllenbrun. Vend kyllingen for å brune den på den andre siden, tilsett perleløkene for å karamellisere sammen med kyllingen, og legg på lokk. La kylling og løk småkoke sammen i 5 til 7 minutter.
  3. 3Tilsett tørr sherry i pannen og kok ned væsken til den nesten har fordampet.
  4. 4Tilsett den varme kraften sammen med krydderne som er bundet i osteklede, i en urtebunt (bouquet garni).
  5. 5La dette småkoke forsiktig på lav varme i 30 til 35 minutter. Etter 20 minutter, tilsett morelsoppene i pannen og fortsett å småkoke alt sammen i de resterende 15 minuttene av koketiden.
  6. 6Ta kyllingen forsiktig ut av pannen, tilsett erter og asparges i kraften og kok i 2 minutter. Rør inn crème fraîche og la det koke sammen i ytterligere 2 minutter før du fordeler grønnsakene rundt kyllingen og heller den overskytende sausen i en sauskanne. Strø hakket gressløk over alt og server.