
Indonesisk stekt ris (Nasi Goreng)
Lær hvordan du lager tradisjonell indonesisk nasi goreng, en deilig stekt risrett fylt med krydder og smak. Perfekt som middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp ukokt hvit ris
- 2 kopper vann
- matlagingsspray
- 3 egg, pisket
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 løk, hakket
- 1 purre, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 grønne chilipepper, hakket
- 225 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i tynne strimler
- 225 gram rensede og deveinede reker
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje malt spisskummen
- 3 spiseskjeer søt soyasaus (indonesisk kecap manis)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp risen og vannet i en kjele på høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør, og væsken er absorbert, ca. 20 til 25 minutter. Fordel det på et bakepapirkledd stekebrett, og sett det i kjøleskapet i 2 timer til det er kaldt.
- 2Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Spray med non-stick matlagingsspray. Hell eggene i den varme pannen. Kok til eggene begynner å stivne, og løft opp kantene på de stivnede eggene for å la den ukokte eggeblandingen komme i kontakt med den varme pannen, ca. 1 minutt. Vend omeletten i ett stykke og kok til den er helt stivnet, ca. 30 sekunder. Skjær omeletten i 1/2 tommers strimler.
- 3Varm opp vegetabilsk olje i en wok eller stor stekepanne på høy varme. Rør inn løk, purre, hvitløk og chilipepper. Kok under omrøring til løken er myk, 3 til 5 minutter. Rør inn kylling, reker, koriander og spisskummen, og bland godt. Kok og rør i omtrent 5 minutter.
- 4Bland inn den kalde risen, søt soyasaus og omelettstrimlene; kok til rekene er lyse rosa og kyllingen ikke lenger er rosa i midten, 3 til 5 minutter.