Lagvis grateng

Lagvis grateng

oppskrift på lagdelt grateng som er perfekt for en varm middag. enkel å lage, smakfull og ideell for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund magert kjøttdeig av storfe
  • 8 unser fersk pasta
  • 1 (8 unser) beholder rømme
  • 1 (8 unser) pakke kremost, myknet
  • ½ kopp revet Cheddar-ost
  • 6 grønne løk, tynne skiver
  • 2 (8 unser) bokser tomatsaus
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 2 spiseskjeer revet Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Legg storfekjøtt i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til det er jevnt brunt. Sil av væsken, smuldre kjøttet, og sett til side.
  2. 2I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok pasta til den er al dente. Sil av vannet.
  3. 3I en smurt 33x23 cm ildfast form, legg de kokte og avrente pasta-nålene i bunnen.
  4. 4I en middels stor bolle, bland rømme, kremost, revet Cheddar-ost og hakket grønn løk. Fordel blandingen over den kokte pastaen i ildfastformen.
  5. 5I en liten bolle, bland sukker, tomatsaus og det kokte storfekjøttet. Legg dette som et lag over rømme- og løkblandingen i formen. Strø over ekstra revet Cheddar-ost, hvis ønskelig.
  6. 6Sett ildfastformen i kjøleskapet over natten. Ta den ut én time før baking.
  7. 7Stek ved 175 grader Celsius i 30 til 40 minutter. La den hvile i 10 til 15 minutter før servering.
  8. 8Hvis du skal fryse ned retten, la den tine til romtemperatur i én time før baking.