
Lagvis grateng
oppskrift på lagdelt grateng som er perfekt for en varm middag. enkel å lage, smakfull og ideell for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund magert kjøttdeig av storfe
- 8 unser fersk pasta
- 1 (8 unser) beholder rømme
- 1 (8 unser) pakke kremost, myknet
- ½ kopp revet Cheddar-ost
- 6 grønne løk, tynne skiver
- 2 (8 unser) bokser tomatsaus
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 2 spiseskjeer revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 1Legg storfekjøtt i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til det er jevnt brunt. Sil av væsken, smuldre kjøttet, og sett til side.
- 2I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok pasta til den er al dente. Sil av vannet.
- 3I en smurt 33x23 cm ildfast form, legg de kokte og avrente pasta-nålene i bunnen.
- 4I en middels stor bolle, bland rømme, kremost, revet Cheddar-ost og hakket grønn løk. Fordel blandingen over den kokte pastaen i ildfastformen.
- 5I en liten bolle, bland sukker, tomatsaus og det kokte storfekjøttet. Legg dette som et lag over rømme- og løkblandingen i formen. Strø over ekstra revet Cheddar-ost, hvis ønskelig.
- 6Sett ildfastformen i kjøleskapet over natten. Ta den ut én time før baking.
- 7Stek ved 175 grader Celsius i 30 til 40 minutter. La den hvile i 10 til 15 minutter før servering.
- 8Hvis du skal fryse ned retten, la den tine til romtemperatur i én time før baking.