Dans sin gamle, tradisjonelle hvite brød
Lær hvordan du lager dan's gamlehvite brød med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost eller lunsj, med klassisk smak og myk tekstur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 10
frokost
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper melk
- 2. 1/3 kopp hvitt sukker
- 3. 1/3 kopp honning
- 4. 2 teskjeer tørrgjær
- 5. 6 kopper brødmel, eller etter behov - delt
- 6. 1 teskje salt
- 7. 1/4 kopp smør, myknet
Fremgangsmåte
- 11. Hell melk i en varmebestandig bolle, og varm forsiktig opp i en mikrobølgeovn satt på lav effekt til melken er ca. 38 grader C (100 grader F), omtrent 15 sekunder. Bland inn sukker og honning, og rør til det er oppløst. Bland inn gjæren, og la stå til gjæren aktiveres og danner et kremaktig lag på melken, ca. 15 minutter.
- 22. Ha 4 kopper hvetemel og salt i en bolle til en kjøkkenmaskin; hell i gjærblandingen, og bland på lav hastighet med en deigkrok til alt er godt blandet, ca. 1 minutt; deigen vil være veldig våt. Tilsett smør, og bland inn de resterende 2 koppene med hvetemel, eller etter behov, til deigen begynner å samle seg til en ball. Bytt ut til deigkroken, og elt deigen i maskinen til den er glatt og elastisk, ca. 4 minutter.
- 33. Overfør deigen til en godt melet arbeidsflate, og elt til du ser at overflaten begynner å sprekke under bretting og knading. Rull deigen til en ball, og legg den i en lett melet stor bolle. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
- 44. Spray to 23x13 cm (9x5 tommer) brødformer med bakefett.
- 55. Slå ned deigen, ta den ut på den melete overflaten, og elt i ytterligere 2 minutter; del deigen i to med en skarp kniv. Form deigen til avlange ruller, tilsett mer mel om nødvendig, og legg dem i de sprayede formene. Dekk formene med et kjøkkenhåndkle, og la dem heve på et lunt sted til de er doblet i størrelse, ca. 1 time til.
- 66. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 77. Sett brødene inn i den forvarmede ovnen, og skru ned varmen til 175 grader C (350 grader F). Stek til toppene er gyldne og brødene gir en hul lyd når du banker på dem, ca. 25 minutter. La formene avkjøles på bakerist i ca. 5 minutter før du vender brødene ut av formene for å avkjøle helt på rist. Dekk brødene med et kjøkkenhåndkle mens de avkjøles.