
Tranebær- og appelsinkjeks
oppskrift på cranberry orange cookies, sprø og smakfulle kjeks med tranebær og appelsin, perfekt til kaffekosen eller som gave
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp smør, myknet
- 1 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 1 egg
- 1 teskje revet appelsinskall
- 2 spiseskjeer appelsinjuice
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 2 kopper hakkede tranebær
- 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
- 1/2 teskje revet appelsinskall
- 3 spiseskjeer appelsinjuice
- 1 1/2 kopper melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 2I en stor bolle, krem sammen smør, hvitt sukker og brunt sukker til det er glatt. Pisk inn egget til det er godt blandet. Bland inn 1 teskje appelsinskall og 2 spiseskjeer appelsinjuice. Kombiner mel, natron og salt; rør det inn i appelsinblandingen. Bland inn tranebær og, hvis du bruker det, valnøtter, til det er jevnt fordelt. Sett deigen med en skje i klatter på ugreierte bakeark. Kakene bør ha minst 5 cm mellomrom.
- 3Stek i 12 til 14 minutter i den forvarmede ovnen, til kantene er gylne. Ta kakene ut av bakearkene og la dem avkjøle på wiregitter.
- 4I en liten bolle, bland sammen 1/2 teskje appelsinskall, 3 spiseskjeer appelsinjuice og melis til det er glatt. Smør dette over de avkjølte kakene. La det stå til det har stivnet.