Hello Fresh Mobile Banner
Tranebær- og appelsinkjeks

Tranebær- og appelsinkjeks

oppskrift på cranberry orange cookies, sprø og smakfulle kjeks med tranebær og appelsin, perfekt til kaffekosen eller som gave

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp smør, myknet
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp pakket brunt sukker
  • 1 egg
  • 1 teskje revet appelsinskall
  • 2 spiseskjeer appelsinjuice
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 2 kopper hakkede tranebær
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
  • 1/2 teskje revet appelsinskall
  • 3 spiseskjeer appelsinjuice
  • 1 1/2 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 2I en stor bolle, krem sammen smør, hvitt sukker og brunt sukker til det er glatt. Pisk inn egget til det er godt blandet. Bland inn 1 teskje appelsinskall og 2 spiseskjeer appelsinjuice. Kombiner mel, natron og salt; rør det inn i appelsinblandingen. Bland inn tranebær og, hvis du bruker det, valnøtter, til det er jevnt fordelt. Sett deigen med en skje i klatter på ugreierte bakeark. Kakene bør ha minst 5 cm mellomrom.
  3. 3Stek i 12 til 14 minutter i den forvarmede ovnen, til kantene er gylne. Ta kakene ut av bakearkene og la dem avkjøle på wiregitter.
  4. 4I en liten bolle, bland sammen 1/2 teskje appelsinskall, 3 spiseskjeer appelsinjuice og melis til det er glatt. Smør dette over de avkjølte kakene. La det stå til det har stivnet.