Hello Fresh Mobile Banner
BA's beste gulrotkake

BA's beste gulrotkake

Lær å lage den perfekte gulrotkaken med denne enkle oppskriften fra ba. Perfekt til kaker, kaffebesøk og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Non-stick vegetabilsk spray
  • ½ kopp gylne rosiner (valgfritt)
  • 3 spiseskjeer mørk rom (valgfritt)
  • 1 kopp hakkede valnøtter
  • 450 gram gulrøtter, skrellet og grovt revet
  • 1 kopp kulturmelk, romtemperert
  • 2 ½ kopper hvetemel
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 2 teskjeer malt ingefær
  • ½ teskje nyrevet muskatnøtt
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 ½ teskjeer kosher salt
  • ¾ teskje natron
  • 4 store egg, romtempererte
  • 1 kopp sukker
  • ¾ kopp (pakket) mørkebrunt sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • ¾ kopp vegetabilsk olje
  • 340 gram kremost, romtemperert
  • 1 ½ stikk smør (usaltet), romtemperert
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • Rikelig med kosher salt
  • 4 kopper melis
  • Syltede gulrotbiter

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Lett smør en eller to 23 cm store kakeformer med non-stick spray. Legg bakepapir i bunnen av formene og spray lett med non-stick spray. Hvis du bruker rosiner og rom, varm opp sammen i en liten kjele på lav varme i ca. 2 minutter, til det er varmt. Ta av varmen og la det stå til væsken er absorbert og rosiner er blitt plump, ca. 15–20 minutter. I mellomtiden rister du valnøtter på en bakeplate med kant, og vender dem en gang, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter; la dem avkjøle. Bland gulrøtter og kulturmelk i en middels stor bolle. Visp mel, kanel, ingefær, muskat, bakepulver, salt og natron i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk egg, sukker, brunt sukker og vaniljeekstrakt til det er lyst og tykt, ca. 4 minutter. Senk hastigheten til middels-lav og tilsett gradvis olje i en tynn stråle. Tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med gulrotblandingen i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene; bland til jevnt. Vend inn rosiner, hvis du bruker, og valnøtter med en slikkepott. Hell røren i de forberedte formene. Stek kakene, og vipp formene halvveis under steketiden, til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 35–45 minutter. Overfør formene til en avkjølingsrist og la kakene avkjøle i 10 minutter. Bruk en kniv til å løsne sidene av kakene og snu dem opp ned på risten; fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Lett smør to 23 cm store kakeformer med non-stick spray. Legg bakepapir i bunnen av formene og spray lett med non-stick spray. Hvis du bruker rosiner og rom, varm opp sammen i en liten kjele på lav varme i ca. 2 minutter, til det er varmt. Ta av varmen og la det stå til væsken er absorbert og rosiner er blitt plump, ca. 15–20 minutter.
  3. 3I mellomtiden rister du valnøtter på en bakeplate med kant, og vender dem en gang, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter; la dem avkjøle. Bland gulrøtter og kulturmelk i en middels stor bolle.
  4. 4Visp mel, kanel, ingefær, muskat, bakepulver, salt og natron i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk egg, sukker, brunt sukker og vaniljeekstrakt til det er lyst og tykt, ca. 4 minutter. Senk hastigheten til middels-lav og tilsett gradvis olje i en tynn stråle. Tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med gulrotblandingen i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene; bland til jevnt. Vend inn rosiner, hvis du bruker, og valnøtter med en slikkepott. Hell røren i de forberedte formene.
  5. 5Stek kakene, og vipp formene halvveis under steketiden, til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 35–45 minutter. Overfør formene til en avkjølingsrist og la kakene avkjøle i 10 minutter. Bruk en kniv til å løsne sidene av kakene og snu dem opp ned på risten; fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt.
  6. 6Lag glasuren: Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk kremost og smør i en middels stor bolle til det er glatt, ca. 1 minutt. Pisk inn vaniljeekstrakt og salt. Senk hastigheten til lav og tilsett gradvis melis. Øk hastigheten til høy og pisk glasuren til den er lys og luftig, ca. 2 minutter.
  7. 7(Denne punktet er en gjentakelse av punkt 6 og kan utelates.)
  8. 8Monter kaken: Plasser én kake med den buede siden ned på et serveringsfat. Fordel ¾ kopp glasur jevnt over toppen. Legg den andre kaken med den buede siden ned oppå. Fordel resten av glasuren (1 ¼ kopp) over toppen og sidene av kaken, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter for å la glasuren sette seg. Fordel resten av glasuren over toppen og sidene, og lag dekorative sirkler. Pynt eventuelt med kandiserte gulrotkiler.
  9. 9Plasser én kake med den buede siden ned på et serveringsfat. Fordel ¾ kopp glasur jevnt over toppen. Legg den andre kaken med den buede siden ned oppå. Fordel resten av glasuren (1 ¼ kopp) over toppen og sidene av kaken, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter for å la glasuren sette seg. Fordel resten av glasuren over toppen og sidene, og lag dekorative sirkler. Pynt eventuelt med kandiserte gulrotkiler.