
Roquefort- og pærestrudel
Lær hvordan du lager en deilig roquefort og pæres strudel. En perfekt forrett eller snacks med kremet ost og søt pære. Enkel oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
- 3/4 kopp varmt vann (40°C til 46°C)
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 teskje salt
- 1 1/2 teskje usaltet smør, pluss 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
- 680 gram faste, men modne Bosc-pærer, skrellet, delt i to, kjernet ut, skåret i 1/3-tommers terninger (ca. 3 1/2 kopper)
- 6 unser Roquefort-ost, smuldret (ca. 1 1/3 kopper)
- 1/2 kopp hakkede, ristet pecannøtter
- 1 spiseskje hvetemel
- 1 1/2 teskje fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer naturelt, tørket brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1For deigen: Bland 2 kopper mel, 3/4 kopp varmt vann, olje og 1/2 teskje salt i en stor bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Bland på middels hastighet i 3 minutter (deigen vil være klissete). Ta deigen ut av bollen og del den i to. Form hver del til en ball; pakk hver inn i plastfolie. Sett en av deigballene i kjøleskapet over natten til bruk i strudel; frys den andre deigballen til senere bruk.
- 2For fyllet: Smelt 1 1/2 teskje smør i en stor, tung stekepanne over høy varme. Tilsett pærene og sautér til de er myke, ca. 4 minutter. Sil pæreblandingen, kast juicen, og overfør pærene til et bakepapirkledd stekebrett med litt avstand mellom hver; la dem avkjøle helt. Overfør de avkjølte pærene til en stor bolle. FORBERED: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Tilsett ost, pekannøtter, mel og sitronsaft til pærene og vend forsiktig sammen.
- 3Legg et 36x24 tommer bomullsklut eller en ren bomullstapet på en stor arbeidsflate; fest alle 4 hjørnene med tape for å holde det på plass. Dryss lett med mel over kluten. Pakk ut den kalde strudeldeigen og plasser den i midten av den forberedte kluten; dryss lett med mel. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen så tynt som mulig uten å rive, og dryss lett med mel etter behov for å forhindre at den setter seg fast. Dekk et stekebrett med bakepapir. Skyv hendene under midten av deigen og trekk forsiktig med håndflatene (ikke fingrene) mot kantene, vær forsiktig så du ikke river deigen og strekk den til en tynn rektangel. Trekk forsiktig i deigens kanter med melede fingertupper for å danne et 34x18 tommer rektangel. Bruk en skarp kniv og trim kantene slik at de blir 33x17 tommer. Del deigen i lengderetningen i to, slik at du får to 33x8 1/2 tommer rektangler. Pensle hver deigrektangel lett med smør, og dryss deretter jevnt over hver 1 spiseskje sukker og 1 spiseskje tørre brødsmuler.
- 4Begynn 1 tomme inn fra den korte enden av deigen, og legg fyllet i en 1 1/2 tommers bred logg på hver deigrektangel, med en 1 tomme bred kant uten fyll på langsidene. Fra kanten av kluten nærmest fyllet, løft klutkanten og begynn å rulle opp strudeldeigen (ikke kluten) over fyllet, slik at fyllet er helt innkapslet og to strudler dannes. Brett inn de korte endene av deigen og klyp til for å forsegle. Overfør strudlene til det forberedte stekebrettet. Pensle strudlene med smør over hele overflaten. Sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 6 timer.
- 5Plasser en rist i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 190°C (375°F). Stek strudlene til de er gyldne og sprø, ca. 40 minutter. La strudlene avkjøle på stekebrettet i 30 minutter. Skjær i tynne skiver på 1 tomme. Server varme eller romtempererte.
- 6Tips fra testkjøkkenet: Selv om bare halvparten av deigen brukes i denne oppskriften, må du lage en hel porsjon deig for å oppnå best tekstur. Den resterende deigen kan oppbevares lufttett i fryseren i opptil én måned.