Hello Fresh Mobile Banner
Potetpannekaker

Potetpannekaker

Lær hvordan du lager deilige norske potetlapper med vår enkle oppskrift. Perfekt for frokost, lunsj eller middag. En klassisk favoritt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 3 1/2 pund russetpoteter, skrellet
  • 1 stor søt løk
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 2 store egg, lett pisket
  • 3 spiseskjeer finhakket gressløk
  • 1/4 teskje bakepulver
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Rapsolje, til steking
  • Usaltet smør, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en non-stick stekepanne på 20 cm.
  3. 3Sett en stor sil eller dørslag over en bolle og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle. Bruk en rivjern til å raspe potetene og løken ned i silen. Bruk håndkleet til å presse ut så mye væske som mulig fra potetene og løken. Overfør blandingen til en annen bolle og rør inn mel, egg, gressløk, bakepulver, salt og pepper.
  4. 4Smør bunnen av en 20 cm non-stick stekepanne med litt olje og tilsett et par spiseskjeer smør. Varm opp på middels varme til smøret skummer av. Ha omtrent 1 3/4 kopper av potetblandingen i pannen og trykk den ut for å fylle hele bunnen. Stek over middels varme, snu en gang, til pannekaken er gyllen og sprø, ca. 3–4 minutter på hver side. La pannekaken renne av på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av røren.