Stekt kylling
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull bakt kylling. Perfekt for en sunn og velsmakende middagsopplevelse hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje hvitt sukker
- 5 hvitløksfedd, knust
- 1 teskje fersk hakket gressløk
- 1 teskje fersk hakket estragon
- 1 teskje fersk hakket timian
- 1 (1,8 kg) hel kylling
- 1 stykke usaltet smør, myknet til romtemperatur
- 2 appelsiner, grovhakket
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland salt, sukker, hvitløk og alle ferske urter. Gni kyllingen inn med blandingen. Løft skinnet på toppen av kyllingen, og legg smøret mellom kjøttet og skinnet slik at den selv bakes inn under stekingen.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 3Fyll kyllinghulen med hakkede appelsiner. Plasser kyllingen, med brystet ned, på en rist i en stekepanne. Stek i 15 minutter, og reduser deretter varmen til 175 grader Celsius og fortsett å steke til kyllingen er ferdigkokt (en generell tommelfingerregel for koking av kylling er 15 minutter per pund for å koke, og 10 minutter til å hvile). Fortsett å pensle med stekeskyen under hele kokeprosessen. Når kyllingen er ferdigkokt, skal saften renne klart, og den indre temperaturen bør være 75 grader Celsius på et øyeblikksmåler. Ta kyllingen ut av ovnen og legg den på et serveringsfat. La den hvile i 20 minutter før servering.