Thailandsk kylling med nudler
Lær hvordan du lager en autentisk thai-style kylling med nudler hjemme. En smakfull og enkel oppskrift som passer hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje mørk sesamolje
- 2. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 3. 1 liten kopp (ca. 1 kopp) hakket løk
- 4. 1 teskje finhakket fersk ingefærrot
- 5. 1 fersk rød chili, frøet og hakket
- 6. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i strimler
- 7. 1 ½ spiseskje fersk limejuice
- 8. 1 teskje mørk soyasaus
- 9. 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 10. 1 spiseskje hakket fersk koriander
- 11. 1 boks (ca. 280 gram) kokosmelk
- 12. 1 spiseskje maisstivelse
- 13. 2 spiseskjeer vann
- 14. 1 pakke (ca. 340 gram) tørkede risnudler
- 15. 1 spiseskje kremfløte
- 16. 1 lime, skåret i båter
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp sesamolje og vegetabilsk olje i en stor wok over høy varme. Stek løk, ingefær og chilipepper, og rør konstant til løken er myk. Tilsett kyllingstrimler, limejuice, soyasaus, basilikum og koriander. Kok, og rør konstant til kyllingbitene er gylne og gjennomstekte. Hell i kokosmelk, og la det koke opp. Rør inn maisstivelse og vann; tilsett i sausen. La det småkoke i 10 minutter, eller til det har tyknet.
- 22. I mellomtiden, bløtlegg nudlene i varmt vann i 3 minutter. Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett de bløtlagte nudlene, og kok i 3 minutter, eller til de er møre; sil av vannet.
- 33. Server kyllingretten over nudlene, og pynt med en skive lime og en skje rømme.