Tabbouleh
lær hvordan du lager en enkel og frisk tabbouleh med ferske urter, sitron og bulgur. perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper bulgur
- 2. 3 kopper kokende vann
- 3. 900 gram tomater, hakket
- 4. 1 kopp hakket fersk persille
- 5. 3 grønne løk, finhakket
- 6. 1/4 kopp hakkede ferske mynteblader
- 7. 3 spiseskjeer olivenolje
- 8. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 9. salt etter smak
- 10. nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg bulgur i en ildfast form, og dekk den med 3 kopper kokende vann. Dekk til. La stå i 30 minutter, eller til vannet er absorbert.
- 22. Rør bulguren opp med en gaffel. Tilsett tomater, persille, grønn løk, mynte, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper; rør godt sammen. Dekk til, og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer. Server enten avkjølt eller romtemperert.