Grillet laks med agurksalat
Lær hvordan du lager en deilig og sunn grillet laks med frisk agurksalat. Perfekt for en lett sommermiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 store agurker, skrelt, delt på langs, frø fjernet, deretter tynne skiver
- 2. 2. 1 teskje salt
- 3. 3. 1/4 middels stor rødløk, tynne skiver
- 4. 4. 6 spiseskjeer rømme
- 5. 5. 1 spiseskje rødvinseddik
- 6. 6. 1/2 teskje tørket dill
- 7. 7. Nykvernet svart pepper
- 8. 8. 4 (140 gram) laksefileter
- 9. 9. Olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Legg agurk i en sil og vend dem med salt; la det stå til væsken har rent ut, ca. 30 til 45 minutter. Tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir og overfør til en middels stor bolle. Tilsett løk, rømme, eddik, dill og et par kverner pepper. Vend forsiktig slik at det blir jevnt fordelt. (Kan oppbevares i kjøleskap flere timer i forveien.)
- 22. I mellomtiden, varm opp gassgrillen med alle brennere på fullt, til den er helt forvarmet, 10 til 15 minutter. Bruk en stålbørste til å rengjøre grillristen, og pensle deretter lett med olje. Lukk lokket og la den bli varm igjen. Pensle laksen med olje og krydre med salt og pepper; grill til den er akkurat ugjennomsiktig, ca. 3 minutter på hver side.
- 33. Legg hver varm eller romtemperert laksefilet på en tallerken; skje agurksalaten over deler av og ved siden av fisken.