Kylling i en gryte

Kylling i en gryte

Lær hvordan du lager en deilig kylling i gryte med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varm og mettende middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. ¾ kopp kyllingbuljong
  • 2. 1 ½ spiseskje tomatpuré
  • 3. ¼ teskje malt svart pepper
  • 4. ½ teskje tørket oregano
  • 5. ⅛ teskje salt
  • 6. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 4 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvdelar
  • 8. 3 spiseskje tørre brødsmuler
  • 9. 2 teskje olivenolje
  • 10. 2 kopper ferske, skivede sopp

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, bland sammen buljongen, tomatpuréen, svart pepper, oregano, salt og hvitløk. Rør godt og sett til side.
  2. 2Dekk kyllingen med brødsmuler, slik at den blir godt dekket. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek kyllingen i oljen i 2 minutter på hver side, eller til den er lett brunet.
  3. 3Tilsett den reserverte buljongen og soppen i pannen, og kok opp. Dekk til, skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter. Ta ut kyllingen og sett til side, dekk den til for å holde den varm.
  4. 4Kok opp buljongen og la den koke i 4 minutter, eller til den har fått ønsket konsistens. Fordel sausen over kyllingen og server.