Kylling i en gryte
Lær hvordan du lager en deilig kylling i gryte med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varm og mettende middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. ¾ kopp kyllingbuljong
- 2. 1 ½ spiseskje tomatpuré
- 3. ¼ teskje malt svart pepper
- 4. ½ teskje tørket oregano
- 5. ⅛ teskje salt
- 6. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 7. 4 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvdelar
- 8. 3 spiseskje tørre brødsmuler
- 9. 2 teskje olivenolje
- 10. 2 kopper ferske, skivede sopp
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, bland sammen buljongen, tomatpuréen, svart pepper, oregano, salt og hvitløk. Rør godt og sett til side.
- 2Dekk kyllingen med brødsmuler, slik at den blir godt dekket. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek kyllingen i oljen i 2 minutter på hver side, eller til den er lett brunet.
- 3Tilsett den reserverte buljongen og soppen i pannen, og kok opp. Dekk til, skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter. Ta ut kyllingen og sett til side, dekk den til for å holde den varm.
- 4Kok opp buljongen og la den koke i 4 minutter, eller til den har fått ønsket konsistens. Fordel sausen over kyllingen og server.