Quiche Lorraine I
Lær hvordan du lager en klassisk quiche lorraine med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost, lunsj eller middag. Rask og smakfull oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1 oppskrift på paideig for en 23 cm enkelbunnspai
- 2. 12 skiver bacon
- 3. 1 kopp revet sveitsisk ost
- 4. 1/3 kopp finhakket løk
- 5. 4 egg, pisket
- 6. 2 kopper lett fløte
- 7. 3/4 teskje salt
- 8. 1/4 teskje hvitt sukker
- 9. 1/8 teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F).
- 22. Legg bacon i en stor stekepanne, og stek på middels høy varme til det er sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir, og hakk det grovt. Strø bacon, ost og løk i paibunnen.
- 33. I en middels stor bolle, visp sammen egg, fløte, salt, sukker og cayennepepper. Hell blandingen i paibunnen.
- 44. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen. Reduser temperaturen til 150 grader C (300 grader F), og stek ytterligere 30 minutter, eller til en kniv satt inn 1 tomme fra kanten kommer ut ren. La quichen hvile i 10 minutter før den skjæres i båter.