Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotet- og kamskjell-suppe

Søtpotet- og kamskjell-suppe

Lær hvordan du lager en deilig cast iron clam chowder. En perfekt forrett eller varmende middagsrett med friske skjell. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss baconfett
  • 2 poteter, hakket
  • 3 gulrøtter, hakket, eller mer etter smak
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 3 hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts flytende røyk-essens
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 1 boks (185 g) med snegler, væsken er drenert og reservert, og sneglen er hakket
  • 2 ss smør
  • 1/4 kopp maisstivelse
  • 1 kopp melk
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp mais

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp baconfett i en støpejernspanne over middels varme; kok og rør inn poteter, gulrøtter, løk og hvitløk til løken er myk, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett mel, salt, hvitløkskrydder og flytende røksmak, samt pepper; rør til grønnsakene er jevnt dekket.
  2. 2Hell kyllingkraft og den reserverte clam juice over grønnsakene; kok opp og la det småkoke på lav varme til potetene og gulrøttene er møre, ca. 15 til 20 minutter.
  3. 3Smelt smør i en kjele på lav varme; rør inn maisstivelse til det er glatt, 1 til 2 minutter. Tilsett melk og fløte; kok opp under konstant omrøring til det tykner, ca. 5 minutter.
  4. 4Rør inn smør- og melblandingen i grønnsaks- og kraftblandingen; kok opp og rør over lav varme til suppen er tykkere, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett mais og kok i ytterligere 5 minutter. Bland inn hakkede blåskjell i suppen og la det varme opp, ca. 5 minutter til.