Søtpotet- og kamskjell-suppe
Lær hvordan du lager en deilig cast iron clam chowder. En perfekt forrett eller varmende middagsrett med friske skjell. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss baconfett
- 2 poteter, hakket
- 3 gulrøtter, hakket, eller mer etter smak
- 1/2 kopp hakket løk
- 3 hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 1/2 ts flytende røyk-essens
- 1/2 ts nykvernet svart pepper
- 2 kopper kyllingkraft
- 1 boks (185 g) med snegler, væsken er drenert og reservert, og sneglen er hakket
- 2 ss smør
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 kopp mais
Fremgangsmåte
- 1Varm opp baconfett i en støpejernspanne over middels varme; kok og rør inn poteter, gulrøtter, løk og hvitløk til løken er myk, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett mel, salt, hvitløkskrydder og flytende røksmak, samt pepper; rør til grønnsakene er jevnt dekket.
- 2Hell kyllingkraft og den reserverte clam juice over grønnsakene; kok opp og la det småkoke på lav varme til potetene og gulrøttene er møre, ca. 15 til 20 minutter.
- 3Smelt smør i en kjele på lav varme; rør inn maisstivelse til det er glatt, 1 til 2 minutter. Tilsett melk og fløte; kok opp under konstant omrøring til det tykner, ca. 5 minutter.
- 4Rør inn smør- og melblandingen i grønnsaks- og kraftblandingen; kok opp og rør over lav varme til suppen er tykkere, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett mais og kok i ytterligere 5 minutter. Bland inn hakkede blåskjell i suppen og la det varme opp, ca. 5 minutter til.