Chana Masala (kikerter og tomater)

Chana Masala (kikerter og tomater)

Lær hvordan du lager en autentisk chana masala med kikertbønner og tomater. En smakfull og næringsrik hovedrett som er enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 3/4 kopp vann, delt
  • 5. 1 spiseskje malt koriander
  • 6. 2 teskjeer paprika
  • 7. 1 1/2 teskjeer malt ingefær
  • 8. 1 teskje malt gurkemeie
  • 9. 1/4 teskje cayennepepper
  • 10. 1/8 teskje malt svart pepper
  • 11. 1/8 teskje malt kanel
  • 12. 2 bokser á 425 gram kikerter (garbanzo-bønner), drenert og skylt
  • 13. 1 boks á 425 gram hakkede tomater i juice
  • 14. 1 laurbærblad
  • 15. 1 boks á 450 gram kokosmelk
  • 16. salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en 6-liters nederlandsk ovn eller en stor, tung gryte over middels varme; surr løk til den er gjennomsiktig, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett hvitløk og surr til den er myk og aromatisk, ca. 5 minutter. Tilsett 1/4 kopp vann, koriander, paprika, ingefær, gurkemeie, cayennepepper, svart pepper og kanel i løkblandingen; kok opp og rør til det er aromatisk, 2 til 3 minutter.
  2. 22. Rør inn kikerter, tomater i juice, resten av vannet (1/2 kopp) og laurbærblad i løkblandingen; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til smakene har blandet seg, ca. 10 minutter. Rør inn kokosmelk i kikert- og tomatblandingen; la det småkoke i ytterligere 2 til 3 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig og smak til med salt.