Grillet hjertesalat av Romaine

Grillet hjertesalat av Romaine

Lær hvordan du griller hjertesalat av romaine for en smakfull og sunn forrett. En rask og enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 romaine-hjerter, delt på langs
  • 2. 1 spiseskje olivenolje, delt opp, eller etter behov
  • 3. 2 spiseskjeer ferskrevet Parmigiano-Reggiano, eller etter smak
  • 4. 2 spiseskjeer balsamicoeddik, eller etter smak
  • 5. 2 spiseskjeer sherryeddik, eller etter smak
  • 6. 2 spiseskjeer olivenolje, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en utendørs grill til høy varme, og pensle risten lett med olje.
  2. 22. Pensle hver halvdel av romaine-issalaten med 1/2 teskje olivenolje.
  3. 33. Kok romainehjertene, med snittsiden ned, på den forvarmede grillen til snittsiden er lett karamellisert, men innsiden fortsatt er kald og sprø, i omtrent 2 minutter. Overfør salaten, med snittsiden opp, til et serveringsfat. Strø over Parmigiano-Reggiano-ost og drypp balsamicoeddik, sherryeddik og 2 spiseskjeer olivenolje over toppen.