Luksuriøse hvitløksribbe

Luksuriøse hvitløksribbe

oppskrift på deluxe hvitløksribbe med perfekt balanse av krydder og saftig kjøtt. ideell for spesielle anledninger og helgemiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 ½ pund svinekjøtt baby back ribs
  • 2. 1 teskje tørket timian
  • 3. 2 teskjeer tørket oregano
  • 4. 2 teskjeer hvitløkspulver
  • 5. 2 spiseskjeer salt
  • 6. 1 spiseskje malt svart pepper
  • 7. 1 teskje tørket sennep
  • 8. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 9. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 10. 2 spiseskjeer destillert hvit eddik
  • 11. ½ kopp biffsaus
  • 12. 3 spiseskjeer hvitvin
  • 13. 2 knuste hvitløksfedd
  • 14. 2 teskjeer malt svart pepper
  • 15. 8 spiseskjeer plommesaus
  • 16. 1 (12 unser) krukke honning
  • 17. 3 spiseskjeer melasse

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg ribbe i en stor gryte, dekk med vann og tilsett timian, oregano, hvitløkspulver, salt og pepper. Kok opp og la småkoke i 40 minutter.
  2. 22. Ta av varmen og la den stå til den skal grilles, eller kok umiddelbart.
  3. 33. I mellomtiden blander du sammen ingrediensene til sausen og rører godt. Ta ribben ut av væsken og pensle begge sider med sausen.
  4. 44. Hvis mulig, grill ribben 15–20 cm fra kullene i 15–20 minutter, eller til de er brune og sprø. Pensle ofte. Server med resten av sausen.