
Gammeldags eplekake
oppskrift på gammeldags eplekake som er saftig, søt og enkel å lage. perfekt for høstkvelder og familiefeiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2. 2 kopper hvitt sukker
- 3. 1 teskje natron
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1 teskje malt kanel
- 6. 3 egg
- 7. 1 1/4 kopper vegetabilsk olje
- 8. 1/4 kopp appelsinjuice
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 1 kopp eple, skrelt, kjernet og hakket
- 11. 1 kopp hakkede valnøtter
- 12. 1 kopp kokosflak
- 13. 6 spiseskjeer smør
- 14. 1 kopp hvitt sukker
- 15. 1/2 teskje natron
- 16. 1/2 kopp kulturmelk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel en 25 cm rund kakeform.
- 22. I en stor bolle, bland mel, 2 kopper sukker, natron, salt og kanel. Lag en fordypning i midten og hell i eggene, olje, appelsinjuice og vanilje. Bland godt. Rør inn den hakkede eplet, nøtter og kokos. Hell røren i den forberedte formen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 75 til 90 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Hell glasuren over kaken og la den stå i 1 time før den tas ut av formen.
- 44. For å lage glasuren: I en kjele, bland smør, 1 kopp sukker, 1/2 teskje natron og 1/2 kopp kulturmelk. Kok opp og hell over kaken.