Gammeldags eplekake

Gammeldags eplekake

oppskrift på gammeldags eplekake som er saftig, søt og enkel å lage. perfekt for høstkvelder og familiefeiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 2 kopper hvitt sukker
  • 3. 1 teskje natron
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. 1 teskje malt kanel
  • 6. 3 egg
  • 7. 1 1/4 kopper vegetabilsk olje
  • 8. 1/4 kopp appelsinjuice
  • 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 1 kopp eple, skrelt, kjernet og hakket
  • 11. 1 kopp hakkede valnøtter
  • 12. 1 kopp kokosflak
  • 13. 6 spiseskjeer smør
  • 14. 1 kopp hvitt sukker
  • 15. 1/2 teskje natron
  • 16. 1/2 kopp kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel en 25 cm rund kakeform.
  2. 22. I en stor bolle, bland mel, 2 kopper sukker, natron, salt og kanel. Lag en fordypning i midten og hell i eggene, olje, appelsinjuice og vanilje. Bland godt. Rør inn den hakkede eplet, nøtter og kokos. Hell røren i den forberedte formen.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen i 75 til 90 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Hell glasuren over kaken og la den stå i 1 time før den tas ut av formen.
  4. 44. For å lage glasuren: I en kjele, bland smør, 1 kopp sukker, 1/2 teskje natron og 1/2 kopp kulturmelk. Kok opp og hell over kaken.