Ristede rosenkål med tranebær

Ristede rosenkål med tranebær

oppskrift på ovnsbakte rosenkål med søte tranebær, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 hvitløksfedd
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 450 gram rosenkål, renset og delt i to
  • 4. 1/3 kopp hakket prosciutto
  • 5. 1/3 kopp søtede tørkede tranebær (for eksempel Ocean Spray® Craisins®)
  • 6. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1/4 kopp lavsaltet kyllingbuljong
  • 8. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 9. kosher salt etter smak
  • 10. nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Skjær av toppen på hvitløkshodet slik at klyngene av hvitløksfedd blir synlige; plasser hvitløkshodet i en ovnsfast ramekin. Hell 2 spiseskjeer olivenolje over hvitløkshodet. Dekk ramekinen med aluminiumsfolie.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til hvitløksfeddene er myke og har fått litt farge, ca. 30 til 45 minutter. La det avkjøle.
  4. 44. Ha rosenkål, prosciutto og tranebær i en ildfast form på 23x33 cm. Hell over 3 spiseskjeer olivenolje, kyllingkraft og balsamicoeddik; vend godt slik at alt blir dekket. Krydre med salt og svart pepper.
  5. 55. Press de myke hvitløksfeddene ut i en liten bolle og mos dem lett. Tilsett den moste hvitløken i blandingen med rosenkål og prosciutto; bland godt.
  6. 66. Stek i den forvarmede ovnen til rosenkålen er gyllenbrun, ca. 30 minutter.