
Ristede rosenkål med tranebær
oppskrift på ovnsbakte rosenkål med søte tranebær, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 hvitløksfedd
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 450 gram rosenkål, renset og delt i to
- 4. 1/3 kopp hakket prosciutto
- 5. 1/3 kopp søtede tørkede tranebær (for eksempel Ocean Spray® Craisins®)
- 6. 3 spiseskjeer olivenolje
- 7. 1/4 kopp lavsaltet kyllingbuljong
- 8. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 9. kosher salt etter smak
- 10. nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Skjær av toppen på hvitløkshodet slik at klyngene av hvitløksfedd blir synlige; plasser hvitløkshodet i en ovnsfast ramekin. Hell 2 spiseskjeer olivenolje over hvitløkshodet. Dekk ramekinen med aluminiumsfolie.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til hvitløksfeddene er myke og har fått litt farge, ca. 30 til 45 minutter. La det avkjøle.
- 44. Ha rosenkål, prosciutto og tranebær i en ildfast form på 23x33 cm. Hell over 3 spiseskjeer olivenolje, kyllingkraft og balsamicoeddik; vend godt slik at alt blir dekket. Krydre med salt og svart pepper.
- 55. Press de myke hvitløksfeddene ut i en liten bolle og mos dem lett. Tilsett den moste hvitløken i blandingen med rosenkål og prosciutto; bland godt.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen til rosenkålen er gyllenbrun, ca. 30 minutter.