Sitronmarengspai II

Sitronmarengspai II

Lær hvordan du lager en klassisk lemon meringue pie med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for sommerfesten eller helgefrokosten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (9 tommers) paibunn, stekt
  • 2. 1/2 kopp kaldt vann
  • 3. 7 spiseskjeer maisstivelse
  • 4. 1 1/2 kopper varmt vann
  • 5. 1 1/2 kopper hvitt sukker
  • 6. 3 eggeplommer, pisket
  • 7. 1 sitron, presset og revet skall
  • 8. 1 spiseskje smør
  • 9. 3 eggehviter
  • 10. 6 spiseskjeer hvitt sukker
  • 11. 1 teskje sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 22. I en liten bolle blandes kaldt vann og maisstivelse til en tynn pasta. I en middels stor kjele bringes varmt vann og sukker til kokepunktet, deretter tilsettes maisstivelsesblandingen. Overfør dette til en dobbel kjele. Kok under omrøring til det er tykt og glatt, ca. 15 minutter. Visp en liten mengde av dette blandet inn i eggeplommene, og visp deretter eggeplommeblandingen tilbake i den doble kjelen. Kok alt sammen i noen minutter til, fortsatt under omrøring. Bland inn saften og skallet av 1 sitron sammen med smøret. La eggekremen avkjøle seg.
  3. 33. I en middels stor glass- eller metallbolle piskes eggehvitene mens sukker tilsettes gradvis, én spiseskje om gangen. Når eggehvitene danner stive topper, vispes 1 teskje sitronsaft inn i marengsen.
  4. 44. Hell fyllet i en forstekt paibunn. Fordel marengsen over sitronfyllet.
  5. 55. Stek ved 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 25 til 30 minutter, eller til marengsen er lett gyllen.