
Pita Love
oppskrifter og tips for å lage deilige pita retter. enkel guide til å lage pita fyll, saus og tilbehør. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 2. 1 kopp ferske bønnespirer, skylt og avrente
- 3. 1/4 kopp hakket grønn løk
- 4. 1/8 kopp skivede ferske sopp
- 5. 1/8 kopp skivede svarte oliven
- 6. 1/8 kopp skivede gulrøtter
- 7. 1/8 kopp skivet selleri
- 8. 1/4 teskje malt ingefær
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1/4 teskje malt svart pepper
- 11. 1 kopp kokte svarte bønner, skylt og avrente
- 12. 4 fullkornspitaer, delt i kvarter
- 13. 1/8 kopp solsikkefrø
- 14. 2 kopper revet Monterey Jack-ost
- 15. 1/2 kopp rømme, til topping
- 16. 1/4 kopp hakket fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Surr bønnespirer, løk, sopp og oliven til de er møre, ca. 3 minutter. Skru ned varmen til lav, og tilsett gulrøtter, selleri, ingefær, salt og pepper. Kok i noen minutter til for å blande smakene. Gulrøttene og sellerien bør forbli sprø. Rør inn svarte bønner og solsikkefrø i pannen, og kok bare til det er gjennomvarmt. Ta av varmen.
- 22. I mellomtiden, stikk en tannpirker gjennom hver pitabrød for å holde det åpent, legg litt av den revne osten inni, og varm i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder, eller til osten har smeltet. Sett til side.
- 33. Fordel grønnsaksblandingen i pitabrødene, og fjern tannpirkerne. Pynt med rømme og gressløk.