Ristede rosenkål med agave og krydret sennep

Ristede rosenkål med agave og krydret sennep

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte rosenkål med en søt og krydret smak av agave og sterk sennep. Perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje, eller etter behov
  • 2. 900 gram rosenkål, renset og delt i to på langs
  • 3. 1 klype salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 4. 2 spiseskjeer agavesirup
  • 5. 2 spiseskjeer sterk sennep

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 22. Drypp olivenolje over rosenkål i en stor blandebolle; vend godt slik at det dekker. Fordel rosenkålen på et bakepapirkledd stekebrett; krydre med salt og pepper.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til det er gjennomvarmt, ca. 15 minutter.
  4. 44. Visp agavesirup og spicy sennep sammen i en stor blandebolle til det er jevnt; tilsett rosenkål og vend godt slik at det dekker. Fordel på bakepapiret igjen.
  5. 55. Stek rosenkålen til den er mør, ca. 20 minutter til.