
Couscous-salat med tomat og basilikum
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull couscous salat med tomat og basilikum. Perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 2. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3. 1 boks (ca. 410 g) fettfri, redusert salt kyllingbuljong
- 4. 1 ½ kopp couscous
- 5. 2 kopper hakkede tomater
- 6. 1/3 kopp tynne skiver fersk basilikum
- 7. 2 ss balsamicoeddik
- 8. ½ ts salt
- 9. ¼ ts malt svart pepper
- 10. 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 11. ¼ kopp smuldret fetaost
Fremgangsmåte
- 11. Bland 1 spiseskje olivenolje og hvitløk i en stor mikrobølgesikker bolle; varm opp på høy effekt til det begynner å dufte, ca. 45 sekunder. Tilsett kyllingkraft og varm opp på høy effekt til det småkoker, ca. 4 minutter. Rør gradvis inn couscous. Dekk til og la stå til væsken er absorbert, ca. 5 minutter. Fluff couscous med en gaffel.
- 22. Rør inn tomat, basilikum, eddik, salt og svart pepper i couscousen; drypp over resten av olivenoljen og strø over fetaost.