Hello Fresh Mobile Banner
Jo's kyllingleverpaté

Jo's kyllingleverpaté

oppskrift på jo's chicken liver pate - en smakfull og enkel forrett du kan lage hjemme. perfekt for en elegant forrett eller som del av en buffet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund kyllinglever, skylt og trimmet
  • 2. 1 kopp melk
  • 3. 1/2 kopp usaltet smør
  • 4. 2 store løk, tynne skiver
  • 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 1 teskje hakket fersk rosmarin
  • 7. 1 teskje hakket fersk timian
  • 8. 2 laurbærblad
  • 9. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 10. 2 spiseskjeer kapers, drenert
  • 11. 1 teskje salt
  • 12. 1 teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen kyllinglever og melk i en bolle. La det stå og trekke i 2 timer, deretter sil av og kast melken.
  2. 22. Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Rør inn løk og hvitløk; kok og rør til løken har myknet og blitt gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Rør inn rosmarin, timian, laurbærblad og de silte kyllingliverne. Kok og rør til leverene har blitt faste på utsiden, men fortsatt er rosa innvendig, ca. 5 minutter. Overfør kyllingliverne til en bolle, og hell vinen i stekepannen. La det småkoke til vinen har redusert til en fjerdedel av sin opprinnelige mengde, deretter legg liverne tilbake i pannen, og fortsett å koke til de ikke lenger er rosa i midten, ca. 5 minutter til.
  3. 33. Fjern og kast laurbærbladene. Skrap liverne over i en blender eller food processor, og tilsett kapers, salt og pepper. Kjør til en jevn puré, og skrap deretter blandingen over i en serveringsskål. Dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet i minst 4 timer til den er kald.