
Krydret sørvestlig hakket salat med salsa verde
oppskrift på en smakfull southwestern hakket salat med krydret salsa verde, perfekt for sommermiddager og friske måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 øremais
- 1 pund tomatillos, skrellet
- 1/2 bunt ferske korianderblader
- 1/2 jalapeño, hakket
- 1/4 stor hvit løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, hakket
- salt, etter smak
- 4 teskjeer limejuice
- 1 avokado - skrelt, kjernet og i terninger
- 1 teskje limejuice
- 1/4 middels stor rødkål, hakket
- 1 boks (ca. 410 g) svarte bønner, skylt og drenert
- 1 rød paprika, hakket
- 1 pund skinn- og benfri kyllingbryst, delt i to
- 2 teskjeer Cajun-krydder, eller etter smak
- 1 hode grønn salat
- 1 kopp smuldret cotija-ost
- 1 lime, delt i båter
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele med vann og kok opp. Tilsett maisen og kok i 15 til 20 minutter. Fjern maisen og la den avkjøle til den er håndterbar. Skjær av kornet fra kolben og legg det i en stor blandingsbolle; sett til side.
- 2Legg tomatillos, koriander, jalapeño, løk, hvitløk, salt og 4 teskjeer limejuice i en blender. Kjør til grønnsakene er finhakket; sett til side. Vend avokadoen med 1 teskje limejuice og bland med mais, kål, svarte bønner og paprika.
- 3Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme og pensle risten lett med olje. Krydre kyllingbrystene med cajunkrydder.
- 4Grill kyllingbrystene på den forvarmede grillen til de ikke lenger er rosa i midten og saften renner ut, ca. 6 minutter. En øyeblikksmåler som settes inn i midten skal vise minst 74 °C (165 °F). La brystene hvile til de er håndterbare, og skjær dem i biter av passe størrelse.
- 5Fordel salatbladene på 4 tallerkener. Legg avokadoblandingen oppå salaten, etterfulgt av kyllingen. Strø over cotijost og pynt med limebåter før servering.