Honningkake I

Honningkake I

Lær hvordan du lager en saftig honningkake i enkel steg-for-steg oppskrift. Perfekt til kaffen eller som dessert. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 4 egg, skillt adskilt
  • 2. 3/4 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 kopp honning
  • 4. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 3 kopper hvetemel
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 2 teskjeer bakepulver
  • 8. 1 teskje natron
  • 9. 1/2 teskje malt nellik
  • 10. 1/2 teskje malt allehånde
  • 11. 3 teskjeer instant kaffepulver
  • 12. 1 kopp varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kaffen i varmt vann, og la den deretter avkjøle.
  2. 22. I en stor bolle, pisk eggeplommene med sukkeret til det blir kremaktig. Tilsett oljen og deretter honningen, og pisk etter hver tilsetning. Pisk til blandingen er glatt og kremaktig.
  3. 33. Sikt melet og mål opp 3 kopper. Bland det med salt, bakepulver, natron og krydder. Tilsett disse tørre ingrediensene vekselvis med kaffen til honningblandingen, og rør bare til alt er blandet. Ikke overrør.
  4. 44. Pisk eggehvitene stive. Vend inn tre omganger i røren. Hell deigen i to smurte, 20 cm kvadratiske former.
  5. 55. Stek ved 165 °C (325 °F) i 35 til 40 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.