
Portugisisk søt brød IV
Lær hvordan du lager den deilige portugisiske søte brødet med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som en søt snack. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper melk
- 1 kopp smør
- 1/2 kopp fettstoff
- 5 kopper hvitt sukker
- 3 pakker (0,25 unser) tørrgjær
- 1/2 kopp varmt vann (45°C)
- 12 egg, pisket
- 16 kopper hvetemel
- 1 egg
- 2 spiseskjeer vann
Fremgangsmåte
- 1Varm melken i en liten kjele til den begynner å boble. Bland inn smør og fett; rør til det er smeltet. Ha sukker i en veldig stor bolle, hell melken over sukkeret og rør til sukkeret er oppløst. La det avkjøle til det er lunkent. I en liten bolle, rør ut gjæren i det varme vannet.
- 2Rør inn 12 egg og gjærblandingen i melken og sukkeret; pisk godt. Hell all melet i melk/egg/sukker-blandingen; rør godt for å blande. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og elastisk; ca. 8 minutter. Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen og la den heve igjen til den er doblet, ca. 45 minutter.
- 3Slå ned deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Del deigen i seks like store deler og form til brød. Plasser brødene i lett smurte 23x13 cm brødformer. Dekk brødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve til de har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter. Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F).
- 4I en liten bolle, pisk sammen 1 egg og 2 spiseskjeer vann, og pensle på de hevede brødene. Stek i forvarmet ovn i 25 til 30 minutter, eller til bunnen av brødene høres hul ut når du banker på dem.