Hello Fresh Mobile Banner
Dolma

Dolma

lær hvordan du lager deilige dolma, en populær forrett fylt med ris og urter. perfekt for enhver anledning og enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper ukokt hvit ris
  • 2. 1 teskje finhakket fersk persille
  • 3. 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 4. 1/2 teskje malt allehånde
  • 5. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 6. 1/4 teskje karri pulver (valgfritt)
  • 7. 1 (450 gram) glass drueblader, drenert og skylt
  • 8. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 9. 1 potet, skåret i skiver
  • 10. 1 kopp hermetisert tomatsaus
  • 11. 2 kopper vann, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen den ukokte risen, kjøttdeigen, persillen, allehånde, pepper og karri i en middels stor bolle til det er godt blandet.
  2. 22. Hell olje i bunnen av en stor gryte, og fordel den jevnt utover. Legg et lag med potetskiver i bunnen av pannen. Dolmene skal ikke kunne berøre bunnen av pannen.
  3. 33. Legg druebladene flatt ut på et skjærebrett. Ha omtrent en spiseskje av kjøttblandingen i midten av hvert blad. Brett inn sidene mot midten, og rull deretter opp fra bunnen løst. Legg dem med skjøten ned i gryten. Gjenta med resten av kjøttblandingen og bladene. For store blader kan du dele dem i to langs midtvenen. Legg en tung middagsplate oppå dolmene for å hindre at de åpner seg. Kokegryten bør være omtrent 2/3 full.
  4. 44. Hell tomatsaus og vann over dolmene. Væsken skal dekke dem med minst en tomme. Juster mengden vann om nødvendig. Kok opp, dekk til, og la det småkoke i 45 minutter til 1 time, til all væsken er absorbert og risen er mør.