Ricotta-spaghetti

Ricotta-spaghetti

oppskrift på ricotta spaghetti, en enkel og kremet pastarett som passer perfekt til en rask middag. smakfull, lett og deilig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 pund spaghetti
  • 2. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3. 1 kopp lettmelkricottaost
  • 4. 2 teskjeer hakket fersk basilikum
  • 5. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 6. 2 spiseskjeer revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, rør inn spaghettien og la det koke opp igjen. Kok pastaen uten lokk, og rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 12 minutter. Sil av vannet i en sil som står i vasken, og ta vare på 2 spiseskjeer av kokevannet.
  2. 22. Rør hvitløk, ricotta og basilikum i en kjele over middels lav varme til det er varmt, ca. 4 minutter. Smak til med salt og pepper; rør inn spaghettien og det reserverte kokevannet. Strø over parmesanost før servering.