
Italienske helter
Oppdag spennende oppskrifter under temaet italian heroes. Perfekt for de som elsker italiensk mat og ønsker å lage autentiske retter hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (400 gram) boks marinerte artisjokkhjerter, drenert
- 2. 2 fedd hvitløk, skrelt
- 3. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 4. 4 franske baguetter, ca. 15 cm lange
- 5. 3/4 kopp skivede grillede røde paprika
- 6. 2 kopper ruccolasalat eller vårblader
- 7. 225 gram tynnsnittet hard salami
- 8. 225 gram tynnsnittet provoloneost
- 9. 4 pepperoncini, drenert og hakket (valgfritt)
- 10. 1/2 kopp svarte oliven, skivet (valgfritt)
- 11. 1/2 rød løk, tynnsnittet (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. I en food processor eller blender, bland artisjokkhjertene, hvitløk og olivenolje. Kjør til det er jevnt. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 22. Del sandwichbrødene i to på langs, og fjern mesteparten av det myke brødet fra toppen og bunnen. Smør artisjokkpasta på hver side av hvert brød. Legg lag med røde paprika, ruccola, salami, provoloneost, pepperoncini, oliven og løk i brødene. Press sandwichene sammen, og pakk dem tett inn i aluminiumsfolie.
- 33. Sett sandwichene i kjøleskapet, og legg noe tungt oppå. Det kan være lurt å legge en tallerken oppå, og deretter plassere bokser eller andre vekter på toppen. Jeg brukte cottage cheese. La dem stå kaldt i opptil 3 timer. Fjern folien, del i to og nyt.