Hjemmelaget pizzasaus fra bunnen av

Hjemmelaget pizzasaus fra bunnen av

Lær hvordan du lager en smakfull og enkel pizzasaus fra bunnen av. Perfekt for hjemmelaget pizza og enkel middagsplanlegging.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 roma-tomater
  • 2. 1 kopp vann
  • 3. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 5. 2 spiseskjeer salt med hvitløk
  • 6. 1 spiseskje hvit eddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg tomater, vann og olivenolje i en blender eller food processor; kjør til det er jevnt. Overfør tomatblandingen til en stor kjele.
  2. 22. Rør inn sukker, hvitløk, salt og eddik i tomatblandingen og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til det tykner, i 1 til 2 timer, av og til med å røre.
  3. 33. Hell tomatsausen i en ren blender eller food processor, maks halvfull. Dekk til og hold lokket nede; puls et par ganger før du lar den gå for å blende. Kjør i porsjoner til tomatsausen er veldig jevn.