Coca-Cola-kake
oppskrift på coco cola kake - en saftig og smakfull dessert med en unik smak av cola. perfekt for fest og hyggelige stunder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp smør
- 2. 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 3. 1 kopp kullsyreholdig cola-drikke (for eksempel Coca-Cola®)
- 4. 2 kopper hvitt sukker
- 5. 2 kopper hvetemel
- 6. 1/2 kopp kulturmelk
- 7. 2 egg
- 8. 1 teskje natron
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 1 kopp hakkede pekannøtter
- 11. 1/2 kopp smør, myknet
- 12. 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 13. 1/2 kopp smør
- 14. 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 15. 6 spiseskjeer kullsyreholdig cola-drikke (for eksempel Coca-Cola®)
- 16. 1 (450 gram) pakke melis
- 17. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 40x50 cm stor bakeform eller ildfast fat.
- 22. Kok opp 1 kopp smør, 3 spiseskjeer kakaopulver og 1 kopp cola-brus i en kjele; rør til det er jevnt. Bland hvitt sukker og mel i en bolle.
- 33. Hell den varme smørblandingen over sukker og mel; rør godt. Bland inn kulturmelk, egg, natron og vaniljeekstrakt i blandingen; vend inn 1 kopp pekannøtter. Hell røren i den forberedte bakeformen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen ved 175 grader C (350 grader F) i ca. 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren.
- 55. Smelt 1/2 kopp smør, 3 spiseskjeer kakaopulver og 6 spiseskjeer cola-brus sammen i en kjele over lav varme til det er jevnt. Ta av varmen. Hell melis i en bolle. Rør inn smørblandingen i melisen til glasuren er glatt; vend inn 1/2 kopp pekannøtter. Fordel glasuren over den varme kaken.