Elk steak marinade

Elk steak marinade

oppskrift på elk steak marinade. lær hvordan du lager en smakfull marinade for elk steak med enkle trinn. perfekt for en saftig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer rapsolje
  • 2. 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 3. 1 spiseskje sitronsaft
  • 4. 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 5. 1 spiseskje soyasaus
  • 6. 1 teskje hvitløkpulver
  • 7. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 8. 1 1/2 pund elgsteik

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen rapsolje, løk, sitronsaft, Worcestershire-saus, soyasaus, hvitløkspulver og pepper i en bolle til marinaden er godt blandet. Legg elgsteiken i en stor, lufttett plastpose og hell marinaden over kjøttet. Vend kjøttet i marinaden slik at det blir godt dekket, klem ut overflødig luft, og lukk posen. Mariner i kjøleskapet i minst 4 timer, snu av og til.
  2. 22. Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje. Tøm av elgsteiken og kast marinaden.
  3. 33. Stek kjøttet på den forvarmede grillen til det begynner å bli fast og er varmt med en svak rosa kjerne, ca. 5 minutter på hver side. En steketermometer som måler umiddelbart skal vise 60 grader Celsius (140 grader Fahrenheit) når den settes inn i midten.