Elk steak marinade
oppskrift på elk steak marinade. lær hvordan du lager en smakfull marinade for elk steak med enkle trinn. perfekt for en saftig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer rapsolje
- 2. 2 spiseskjeer finhakket løk
- 3. 1 spiseskje sitronsaft
- 4. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 5. 1 spiseskje soyasaus
- 6. 1 teskje hvitløkpulver
- 7. 1/2 teskje malt svart pepper
- 8. 1 1/2 pund elgsteik
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen rapsolje, løk, sitronsaft, Worcestershire-saus, soyasaus, hvitløkspulver og pepper i en bolle til marinaden er godt blandet. Legg elgsteiken i en stor, lufttett plastpose og hell marinaden over kjøttet. Vend kjøttet i marinaden slik at det blir godt dekket, klem ut overflødig luft, og lukk posen. Mariner i kjøleskapet i minst 4 timer, snu av og til.
- 22. Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje. Tøm av elgsteiken og kast marinaden.
- 33. Stek kjøttet på den forvarmede grillen til det begynner å bli fast og er varmt med en svak rosa kjerne, ca. 5 minutter på hver side. En steketermometer som måler umiddelbart skal vise 60 grader Celsius (140 grader Fahrenheit) når den settes inn i midten.