Rabarbrakrisp-muffins

Rabarbrakrisp-muffins

Lær hvordan du lager smakfulle rhubarb crisp muffins. En enkel oppskrift perfekt for sommer og høst, med sprø topping og saftig rabarbra.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hakket rabarbra, eller mer etter smak
  • 2. 2/3 kopp hvetemel
  • 3. 2/3 kopp sammalt hvete-mel
  • 4. 1/2 kopp brunt sukker
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/2 kopp vaniljeyogurt
  • 9. 1/4 kopp olje
  • 10. 1 egg
  • 11. 1/4 kopp brunt sukker
  • 12. 1/4 kopp havregryn
  • 13. 2 spiseskjeer smeltet smør
  • 14. 1/2 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg papirformer i 12 muffinsformer.
  2. 22. Rør sammen rabarbra, hvetemel, sammalt hvete, 1/2 kopp brunt sukker, natron, salt og 1/2 teskje kanel i en stor bolle.
  3. 33. Visp yoghurt, olje og egg sammen i en egen bolle; hell det i rabarbrablandingen og rør til det akkurat er blandet, og røren har en tykk, deigaktig konsistens. Fordel røren i muffinsformene.
  4. 44. Rør sammen 1/4 kopp brunt sukker, havregryn, smeltet smør og 1/2 teskje kanel i en liten bolle; topp muffinsrøren med omtrent 1 spiseskje havregrynblanding.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 20 minutter. Avkjøl i 15 minutter før de tas ut og settes på en avkjølingsrist.