Rabarbrakrisp-muffins
Lær hvordan du lager smakfulle rhubarb crisp muffins. En enkel oppskrift perfekt for sommer og høst, med sprø topping og saftig rabarbra.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hakket rabarbra, eller mer etter smak
- 2. 2/3 kopp hvetemel
- 3. 2/3 kopp sammalt hvete-mel
- 4. 1/2 kopp brunt sukker
- 5. 1/2 teskje natron
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/2 teskje malt kanel
- 8. 1/2 kopp vaniljeyogurt
- 9. 1/4 kopp olje
- 10. 1 egg
- 11. 1/4 kopp brunt sukker
- 12. 1/4 kopp havregryn
- 13. 2 spiseskjeer smeltet smør
- 14. 1/2 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg papirformer i 12 muffinsformer.
- 22. Rør sammen rabarbra, hvetemel, sammalt hvete, 1/2 kopp brunt sukker, natron, salt og 1/2 teskje kanel i en stor bolle.
- 33. Visp yoghurt, olje og egg sammen i en egen bolle; hell det i rabarbrablandingen og rør til det akkurat er blandet, og røren har en tykk, deigaktig konsistens. Fordel røren i muffinsformene.
- 44. Rør sammen 1/4 kopp brunt sukker, havregryn, smeltet smør og 1/2 teskje kanel i en liten bolle; topp muffinsrøren med omtrent 1 spiseskje havregrynblanding.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 20 minutter. Avkjøl i 15 minutter før de tas ut og settes på en avkjølingsrist.