Shakshuka – Midtøsten-frokostrett
Lær hvordan du lager autentisk shakshuka, en smakfull midtøsten frokostrett med tomater, egg og krydder. Perfekt for en smakfull start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer vegetabilsk olje
- 2. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 1 zucchini, hakket
- 5. 1 boks (280 gram) knuste tomater
- 6. 4 dråper hot pepper-saus (som Tabasco®)
- 7. 4 egg
- 8. 1 klype salt
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme. Rør inn hvitløk og løk; kok og rør til løken har myknet og blitt gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn squash; kok og rør i 5 minutter. Bland inn de knuste tomatene og hot pepper-sausen. Dekk til og la det småkoke i 10 minutter.
- 22. Lag 4 fordypninger i tomatblandingen, og knekk eggene i hver fordypning. Ikke rør. Dekk til og kok til eggene har ønsket konsistens, ca. 3 minutter for bløtkokte eggeplommer. Forsiktig, fjern eggene fra stekepannen og server med tomatsausen.