Grønn Grønn Pasta
oppskrift på green green pasta - en frisk og fargerik pastarett med grønne ingredienser. perfekt for en rask middag eller sunn lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke pappardellepasta (8 unser)
- 2. 2 ss olivenolje, delt
- 3. 1 zucchini, delt i to og skivet
- 4. 1 bunt tynne asparges, kuttet i 4 cm lange biter
- 5. 1 blomkålshode, delt i små buketter
- 6. 225 gram ferske grønne bønner, kuttet i 2,5 cm biter
- 7. 2 grønne løk, tynne skiver
- 8. 1 boks (425 gram) kikerter, drenert og skylt
- 9. 2 ss av kokevannet fra pastaen
- 10. 1 ss hakket fersk basilikum
- 11. salt og pepper etter smak
- 12. 1/4 kopp smuldret fetaost
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pappardelle, og kok til al dente, 8 til 10 minutter. Sil av vannet, og spar litt av pastavannet. Vend inn 1 spiseskje olivenolje; sett til side.
- 22. I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett squash; kok og rør til squash begynner å bli brun rundt kantene, men fortsatt er fast. Rør inn asparges, brokkoli og grønne bønner; fortsett å koke til grønnsakene blir lysegrønne, omtrent 3 minutter. Tilsett grønn løk og kikerter; kok og rør til grønnsakene er lett brunet rundt kantene.
- 33. Tilsett det reserverte pastavannet i grønnsakene. Dekk pannen, og skru ned varmen til lav. La det småkoke til kikertene er gjennomvarme og grønnsakene akkurat er møre. Rør inn grønnsakene og basilikum i pastaen; smak til med salt og pepper, og topp med smuldret fetaost.