Thailandsk rød currypaste
Lær å lage thai red curry paste hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for autentisk thai-middag og full av smak. Enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 tørkede røde chilipepper, eller etter smak
- 2. 2 løk, kuttet i biter
- 3. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 4. 1 spiseskje vegetabilsk olje, eller mer etter behov
- 5. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 6. 1 spiseskje malt koriander
- 7. 2 teskjeer sitronskall
- 8. 2 teskjeer malt spisskummen
- 9. 2 teskjeer reke-paste
- 10. 2 teskjeer paprika
- 11. 1 teskje hele svarte pepperkorn
- 12. 1 teskje sitrongresspulver
- 13. 1 teskje malt gurkemeie
- 14. 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Bland chilipepper, løk, koriander, olje, hvitløk, korianderfrø, sitronskall, spisskummen, reke pasta, paprika, pepperkorn, sitrongress, gurkemeie og salt i en blender til en jevn, pastaaktig konsistens er oppnådd.