Edamame- og hvitløkshummus

Edamame- og hvitløkshummus

oppskrift på edamame roasted garlic hummus - en smakfull og sunn dipp perfekt til snacks, grønnsaker eller som pålegg. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 hvitløksfedd
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje, delt, eller mer etter behov
  • 3. 2 kopper skrelte edamamebønner
  • 4. 1/2 kopp grovhakket koriander
  • 5. 1/3 kopp tahini
  • 6. 1/4 kopp sitronsaft
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1 teskje røkt paprika

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Trim omtrent 1/4 tomme av toppen på hvitløkknollen for å eksponere klyngene; drypp over 1 spiseskje olivenolje og pakk inn i aluminiumsfolie.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til det er mykt, ca. 1 time. La det avkjøle til det er lett å håndtere, ca. 10 minutter.
  4. 44. Press de ristede hvitløksklyngene ut i en food processor. Tilsett 1 spiseskje olivenolje, edamame, koriander, tahini, sitronsaft og salt. Kjør til det er glatt, og tilsett mer olje om nødvendig, ca. 3 minutter. Overfør til en serveringsskål og dryss over røkt paprika.