
Blanding av bær og mandelkake
oppskrift på en deilig blandet bær og mandelkake, perfekt for sommerens kaker. enkel å lage og perfekt for fest eller kaffebesøk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvitt sukker
- 2. 1 (200 gram) pakke mandelmasse, revet gjennom store hull på rivjernet
- 3. 10 spiseskjeer smør, smeltet
- 4. 3 egg, romtempererte
- 5. 1 ¾ kopper hvetemel
- 6. 1 ½ teskjeer bakepulver
- 7. ¼ teskje salt
- 8. 1 kopp ferske blåbær
- 9. 1 kopp ferske bringebær
- 10. 3 spiseskjeer skivede mandler
- 11. 1 spiseskje melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel en 23 cm rund springform.
- 22. Bland hvitt sukker, mandelmasse og smør i en bolle; pisk med en elektrisk håndmikser på middels hastighet til det er glatt. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Pisk på høy hastighet i 3 minutter.
- 33. Sikt mel, bakepulver og salt i en separat bolle. Tilsett melet i mandelmasseblandingen og rør til det akkurat er blandet. Hell 2 1/4 kopper av røren i den forberedte formen, og jevn ut til kantene. Fordel blåbær og bringebær oppå røren; hell over resten av røren. Strø mandler over røren.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 til 55 minutter. Avkjøl i formen på en avkjølingsrist i 15 minutter. Løft forsiktig en kniv rundt innsiden av formen og løs opp springformringen.
- 55. Lett støv kaken med melis.