
Millet- og mungbønnerett
oppskrift på en velsmakende og sunn main dish med millet og mung beans. perfekt for en næringsrik middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 9 kopper vann, delt
- 2. 2 kopper tørkede mungbønner
- 3. 2 1/2 kopper hirse
- 4. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 5. 1 stor løk, hakket
- 6. 1 grønn paprika, hakket
- 7. 1 stilk selleri, hakket
- 8. 1 gulrot, revet, eller mer etter smak
- 9. 2/3 bunt hakket flatbladpersille
- 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 11. 1 (2,5 cm) stykke fersk ingefær, revet
- 12. 2 teskjeer tørket basilikum, eller mer etter smak
- 13. 1 teskje tørket oregano
- 14. 1 teskje malt spisskummen
- 15. 1 teskje karri pulver
- 16. 1/2 teskje cayennepepper
- 17. 2 kopper hakkede tomater
- 18. 2 teskjeer salt
- 19. malt svart pepper etter smak
- 20. 2 kopper revet skarp Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp 4 kopper vann og mungbønner i en kjele; dekk til, skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til bønnene er møre, ca. 45 til 60 minutter.
- 22. Kok opp 5 kopper vann og hirse i en separat kjele; dekk til, skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til vannet er absorbert og hirse er myk, 10 til 20 minutter.
- 33. Varm opp olje i en stekepanne over middels varme; kok opp og rør inn løk, grønn paprika, selleri, gulrot, persille, hvitløk, ingefær, basilikum, oregano, spisskummen, karri, og cayennepepper til grønnsakene er lett møre, 5 til 10 minutter. Rør inn tomater, salt og pepper i grønnsaksblandingen.
- 44. Bland mungbønner, hirse og Cheddar-ost inn i grønnsaksblandingen; kok opp og rør til osten er smeltet, 2 til 3 minutter.