
Grillet tilapia med tomat-oliven tapenade
oppskrift på smakfull grillet tilapia med frisk tomat-oliven tapenade. enkel å lage, perfekt for sommermiddager eller hverdagslunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 (170 gram) tilapiafileter
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 1/2 kopp hakkede tomater
- 4. 5 utkjernede Kalamata-oliven, hakket
- 5. 1 spiseskje hakket løk
- 6. 1 spiseskje kapers
- 7. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 22. Legg tilapiafiletene på et stekebrett og pensle dem med olivenolje.
- 33. Stek tilapia i den forvarmede ovnen til den er ugjennomsiktig og lett kan deles i flak med en gaffel, ca. 10 til 15 minutter.
- 44. Bland hakkede tomater, oliven, løk og kapers i en liten kjele. Kok opp på middels høy varme, rør av og til, til tomatene begynner å brytes ned og tapenade-smakene er godt blandet, ca. 5 til 10 minutter.
- 55. Fordel tapenaden over de stekte filetene.


