Persisk-inspirert gresskargryte

Persisk-inspirert gresskargryte

oppskrift på persisk-inspirert gresskargryte med rike smaker og krydder, perfekt for høstsesongen. en enkel og smakfull rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss vegetabilsk olje, delt
  • 2. 1/2 gresskar – skrelt, frøet ut og kuttet i 5 cm store biter
  • 3. 1 liten løk, hakket
  • 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 1/2 ts malt gurkemeie
  • 6. 450 g storfekjøtt til gryte, skåret i 2,5 cm biter
  • 7. 2 kopper vann
  • 8. 1/2 ts malt svart pepper
  • 9. 12 steinfrie plommer
  • 10. 2 ss eddik
  • 11. 2 ss sukker
  • 12. 2 ts salt
  • 13. 1/2 ts malt kanel
  • 14. 1/3 ts safran (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 1 spiseskje olje i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett gresskar og stek til det er lett gyllent, ca. 5 minutter.
  2. 22. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek under omrøring til det er gyllent, ca. 5 minutter. Rør inn gurkemeie. Tilsett storfekjøtt og stek til det er brunt, ca. 5 minutter. Tilsett vann, salt og pepper; kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke til storfekjøttet er lett mørt, ca. 30 minutter.
  3. 33. Rør inn gresskar, svisker, eddik, sukker, salt og kanel i stor gryte, og la det småkoke til storfekjøttet og gresskaret er møre, ca. 45 minutter. Pynt med safran.