
Aviyal
oppskrift på aviyal, en smakfull og sunn sørindisk grønnsaksgryte med kokos og krydder. perfekt for vegetarianere og de som vil utforske indisk matkultur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp flaket kokosnøtt
- 2. 1 spiseskje korianderfrø
- 3. 1 teskje spisskummenfrø
- 4. 1 spiseskje delt Bengal-gram (chana dal)
- 5. 2 grønne chili, hakket
- 6. 2 kopper naturell yoghurt
- 7. 1 kopp vann
- 8. En klype salt, etter smak
- 9. 1/2 kopp ferske grønne bønner, kuttet
- 10. 1/2 kopp potet i terninger
- 11. 1/2 kopp skivet plantain
- 12. 1/2 kopp revet gulrot
- 13. 2 spiseskjeer kokkeolje
- 14. 1 teskje spisskummenfrø
- 15. 1 teskje sennepsfrø
- 16. 2 tørkede røde chili, knust i biter
- 17. 1/4 teskje karvefrø
- 18. 1 kvist ferske karryblader
Fremgangsmåte
- 1Plasser kokosnøtt, korianderfrø, spisskummenfrø og chana dal i en beholder, og dekk med noen centimeter kaldt vann; la blandingen trekke i 2 timer. Sil av vannet. Bruk en morter og støter til å male blandingen sammen med de grønne chilipepperne til en pasta. Rør inn yoghurten i blandingen.
- 2Kok opp vann og salt i en kjele. Tilsett grønne bønner, poteter, plantain og gulrot i vannet, og kok opp igjen; la det koke til grønnsakene er møre. Skru ned varmen til lav, og rør inn yoghurtblandingen i grønnsakene; la det småkoke i ca. 5 minutter, men ikke la det koke opp.
- 3Varm opp oljen i en liten stekepanne. Stek spisskummenfrø, sennepsfrø, rød chili og karvefrø i den varme oljen til de begynner å sprute. Tilsett curryblader i blandingen og stek sammen i ytterligere 30 sekunder. Rør blandingen inn i grønnsaksblandingen, og server.