Aviyal

Aviyal

oppskrift på aviyal, en smakfull og sunn sørindisk grønnsaksgryte med kokos og krydder. perfekt for vegetarianere og de som vil utforske indisk matkultur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp flaket kokosnøtt
  • 2. 1 spiseskje korianderfrø
  • 3. 1 teskje spisskummenfrø
  • 4. 1 spiseskje delt Bengal-gram (chana dal)
  • 5. 2 grønne chili, hakket
  • 6. 2 kopper naturell yoghurt
  • 7. 1 kopp vann
  • 8. En klype salt, etter smak
  • 9. 1/2 kopp ferske grønne bønner, kuttet
  • 10. 1/2 kopp potet i terninger
  • 11. 1/2 kopp skivet plantain
  • 12. 1/2 kopp revet gulrot
  • 13. 2 spiseskjeer kokkeolje
  • 14. 1 teskje spisskummenfrø
  • 15. 1 teskje sennepsfrø
  • 16. 2 tørkede røde chili, knust i biter
  • 17. 1/4 teskje karvefrø
  • 18. 1 kvist ferske karryblader

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser kokosnøtt, korianderfrø, spisskummenfrø og chana dal i en beholder, og dekk med noen centimeter kaldt vann; la blandingen trekke i 2 timer. Sil av vannet. Bruk en morter og støter til å male blandingen sammen med de grønne chilipepperne til en pasta. Rør inn yoghurten i blandingen.
  2. 2Kok opp vann og salt i en kjele. Tilsett grønne bønner, poteter, plantain og gulrot i vannet, og kok opp igjen; la det koke til grønnsakene er møre. Skru ned varmen til lav, og rør inn yoghurtblandingen i grønnsakene; la det småkoke i ca. 5 minutter, men ikke la det koke opp.
  3. 3Varm opp oljen i en liten stekepanne. Stek spisskummenfrø, sennepsfrø, rød chili og karvefrø i den varme oljen til de begynner å sprute. Tilsett curryblader i blandingen og stek sammen i ytterligere 30 sekunder. Rør blandingen inn i grønnsaksblandingen, og server.