Glassert og fylt svinenakke

Glassert og fylt svinenakke

oppskrift på glazed and stuffed pork tenderloin med tips for perfekt tilberedning. enkel steg-for-steg guide for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund svinefilet
  • 2. 1 spiseskje rapsolje
  • 3. 2 spiseskjeer smør
  • 4. 3 selleristilker, hakket
  • 5. 1 liten løk, hakket
  • 6. 1/2 kopp brødsmuler
  • 7. 1 teskje hvitløkspulver
  • 8. 1 spiseskje hakket persille
  • 9. 1 teskje hvitløkspulver
  • 10. 1/4 teskje tørket rosmarin
  • 11. 1/4 teskje salt
  • 12. 1/4 teskje pepper
  • 13. 1/4 kopp tranebærsyltetøy
  • 14. 1/4 kopp jalapeñosyltetøy
  • 15. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 16. 1 teskje finhakket løk
  • 17. 1 teskje hvitløkspulver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. Lag et langsgående snitt 3/4 av veien gjennom svinefileten og spre den åpen. Bank kjøttet flatt og til en tykkelse på 1/4 tomme med en kjøtthammer.
  3. 33. Varm opp canola-olje i en stor stekepanne over middels varme og brun den utflatede fileten i den varme oljen, ca. 5 minutter på hver side. Overfør fileten til en tallerken.
  4. 44. Varm smør i en panne over middels varme og kok opp og rør inn selleri og løk i det varme smøret til de er møre, ca. 8 minutter. Rør inn brødsmuler, persille, 1 teskje hvitløksk powder, rosmarin, salt og svart pepper i selleri- og løkblandingen.
  5. 55. Åpne fileten og spre brødsmuleblandingen over kjøttet, slik at det er innenfor 1/2 tomme fra kanten. Brett fileten over fyllet og knyt den sammen med kjøkkenhyssing; plasser den i en grunn ovnsform.
  6. 66. Rør sammen tranebærsyltetøy, jalapeñosyltetøy, hvitløk og hvitløksk powder i en bolle; smør blandingen over fileten.
  7. 77. Stek i den forvarmede ovnen til syltetøyblandingen har stekt inn i en glasur, og en kjøtttermometer som settes inn i midten av fyllet viser 70 grader C (160 grader F), ca. 50 til 60 minutter. La kjøttet hvile i 5 minutter før du fjerner hyssingen og skjærer i det.